Трима руски генерали, сред които и съветникът на министъра на

...
Трима руски генерали, сред които и съветникът на министъра на
Коментари Харесай

Масови арести на генерали от МВД в Русия

Трима съветски генерали, измежду които и съветникът на министъра на вътрешните работи на страната, са били арестувани по обвинявания в заграбване на средства, оповестява в. " Комерсант ".

Става въпрос за генерал-лейтенант Сергей Умнов и двама негови сътрудници - генерал-майор Алексей Семьонов, шеф на пътната полиция в Санкт Петербург, и генерал-майор Иван Абакумов.

На тримата е повдигнато обвиняване в заграбване на средства от Фонда за подкрепяне на програмата за Главното ръководство на вътрешните работи в Санкт Петербург и Ленинградска област сред 2016 и 2020 година
Умнов управлява ръководството на Министерство на вътрешните работи в Санкт Петербург сред 2012 и 2019 година, когато президентът Владимир Путин го назначава за консултант на министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев.

Следственият комитет на Русия, който проверява тежки закононарушения, образува наказателно дело против мъжете по обвинявания в тежка корист със служебно състояние през юли 2020 година

Ако бъдат приети за отговорни по обвиняванията, тримата чиновници могат да получат оптималната присъда от 10 години затвор.

През 2021 година Абакумов още веднъж беше изправен пред ефикасна присъда за хипотетично подправяне на болничния си лист. Тогава обаче съдиите отхвърлиха делото му след приключване на отминалостта, оповестява " Комерсант ".

През предходната година на други двама генерал-майори от вътрешното министерство също бяха повдигнати обвинявания в корист с власт, макар че Главната прокуратура на Русия отхвърли да повдигне обвинявания против чиновниците, базирайки се на незадоволителни доказателства, добавя изданието.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР