Трима работници бяха ранени при пожара, който избухна във втората

...
Трима работници бяха ранени при пожара, който избухна във втората
Коментари Харесай

Трима ранени при пожара в рафинерия край Атина

Трима служащи бяха ранени при пожара, който избухна във втората по величина петролна рафинерия в Гърция , оповестява " Катимерини ".

Компанията съобщи, че заради незнайни аргументи е избухнал " сериозен пожар ", само че обстановката към този момент се усъвършенства.

" Трима служащи от сътрудничеща фирма-изпълнител са получили леки пострадвания на горните си крака от огъня. Те са преместени в болничното заведение в Коринт и получават всички нужни грижи ", се акцентира в известието.

Губернаторът на Пелопонес Димитрис Птохос сподели пред Катимерини, че е бил осведомен, че " няма риск от наднормено замърсяване ". Анастасиос Гиолис, заместник-губернатор на Коринт, сподели, че пожарът е в част от оборудването, което обработва мазут. " В предишното сме виждали дребни пожари, само че този път са по-големи ", добави той.
 Пожар избухна в рафинерия край Атина
Пожар избухна в рафинерия край Атина

Тя е втората по величина в страната

Припомняме, че рафинерията, ръководена от гръцката компания Motor Oil, се намира край Коринт, на към 70 км западно от Атина. 

От Motor Oil оповестиха, че оборудването е било евакуирано, с цел да се обезпечи сигурността на личния състав. Противопожарната работа изпрати три хеликоптера и 11 противопожарни автомобила на място, съгласно информацията от службите.

Беше изпратено общо известие до локалните поданици с рекомендация да изоставен региона.

Motor Oil е основна за гръцката стопанска система , защото рафинерията е втората по величина в страната и една от най-големите в района на Средиземно море. Тя играе основна роля за обезпечаването на гориво за вътрешния пазар и за износа на нефтени артикули. Спирането на работа в такова значимо оборудване може да има обилни последици както за енергийните доставки на Гърция, по този начин и за интернационалните пазари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР