Трима преподаватели и петима студенти от Университета за национално и

...
Трима преподаватели и петима студенти от Университета за национално и
Коментари Харесай

Трима преподаватели и петима студенти от УНСС са с COVID-19 |

Трима преподаватели и петима студенти от Университета за национално и международно стопанство са с ковид, оповестиха от УНСС в отговор на питане от OFFNews.

УНСС спря всички присъствени занятия от 21-и до 27 октомври в това число, според заповед на ректора проф. Димитър Димитров.

Всички, които са имали, въпреки и косвен контакт със инфектираните, незабавно са били карантинирани и са минали на онлайн образование, прецизираха от университета. Болните не са в тежко положение.

Сега всички занятия се организират онлайн. Масовите мероприятия бяха спрени, в това число спортни, културни, обществени лекции. Заседанията на университетския, факултетните и катедрените препоръки, които би трябвало да вземат неотложни решения, ще се организират онлайн. Процедурите по заемане на университетски длъжности, по придобиване на научните степени " лекар на науките " и Общински народен съвет " лекар ", държавните изпити и отбраните на дипломни работи са отсрочени или се организират онлайн.

До 27-и в това число е неразрешен достъпът на студенти и външни гости до образователните здания на УНСС. Комуникацията със и сред чиновниците се реализира по телефон и имейл. Отворен остана единствено основният вход на УНСС. Ако изключителна обстановка наложи отваряне на някой от другите, това ще става с позволение на помощник-ректора или защитата.

Ограничи се и наличието на чиновници в университета. Част от тях работят присъствено, част - от отдалеченост, онлайн, по авансово направени графици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР