Председателите на Републиканската партия в Камарата на представителите обявяват разследване на сделката за признаване на вината на Хънтър Байдън

...
Трима председатели на Републиканската партия в Камарата на представителите изпратиха
Коментари Харесай

Трима председатели на Републиканската партия в Камарата на представителите изпратиха писмо в понеделник до главния прокурор Мерик Гарланд, изисквайки документи и информация относно обстоятелствата, свързани със споразумението за признаване на Хънтър Байдън с Министерството на правосъдието.

Републиканците – председателят на съдебната камара Джим Джордан от Охайо, председателят на надзора Джеймс Комър от Кентъки и председателят на Ways and Means Джейсън Смит от Мисури – също изискват брифинг на Министерството на правосъдието относно разследването на Хънтър Байдън.

Съобщението бележи последната линия на разследване от републиканците в Камарата на представителите, свързани с президента и семейството му. По-рано в понеделник Комитетът за надзор проведе среща при закрити врата с бившия бизнес партньор на Хънтър Байдън, Девън Арчър.

Споразумение за признаване на вината между Хънтър Байдън и Министерството на правосъдието е отложено след драматично съдебно заседание в сряда.

Хънтър Байдън не успя да плати между 1,1 милиона и 1,5 милиона долара федерални данъци преди законовите срокове и беше готов да се признае за виновен по две данъчни обвинения, като прокурорите се съгласиха да препоръчат присъда пробация.

Но преди да може да бъде внесена първоначалната молба, сделката започна да се разплита и преработеното споразумение, постигнато по време на изслушването, не беше прието от съдията.

„Днес не мога да приема споразумението за признаване на вината“, каза окръжният съдия Мариелен Норейка.

Норейка каза, че има „притеснения“ относно това, че страните изглежда свързват споразумението за данъчно обвинение с разрешаването на обвинение за престъпление с оръжие. По време на производството прокурорите потвърдиха, че разследването на Хънтър Байдън продължава.

Докато тече разследването, Хънтър Байдън е платил изцяло сметката си за федерален данък, заедно с лихвите и неустойките, казаха по-рано неговите адвокати.

Министерството на правосъдието от ерата на Тръмп започна разследване на Хънтър Байдън през 2018 г. и разследването непрекъснато се разширява, за да провери дали той е нарушил законите за пране на пари и чуждестранно лобиране с многомилионните си бизнес сделки в чужбина. Федералните следователи също разгледаха неплатените данъци и щедрите разходи на Хънтър Байдън, дошли на фона на борба със зависимостта.

Американският прокурор Дейвид Вайс ръководи разследването. Той беше назначен от тогавашния президент Доналд Тръмп, а президентът Джо Байдън го задържа на поста си, за да може да продължи да се занимава с разследването. Няма публична индикация, че Джо Байдън или Белият дом някога са се опитвали да се намесят в разследването.

Миналия месец Гарланд отхвърли твърденията, че Министерството на правосъдието се е намесило неправомерно в разследването на Хънтър Байдън.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР