Трима полицаи от Стара Загора са ранени при опит да

...
Трима полицаи от Стара Загора са ранени при опит да
Коментари Харесай

Трима полицаи пострадаха при арест на двама мъже в Стара Загора

Трима служители на реда от Стара Загора са ранени при опит да задържат двама мъже, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.
Прочетете още
Униформените са с леки телесни повреди.

Инцидентът е станал малко след 04 часа в неделя сутринта. На незабавния телефон 112 е постъпило позвъняване от мъж, който е декларирал, че се намира пред дискотека в регионалния град и има потребност от здравна помощ. Незабавно към мястото са ориентирани два полицейски екипа, които са открили двама мъже - на 51 и 22 години. По време на задържането двамата са оказали опозиция на униформените.

Междувременно от Апелативната прокуратура в Пловдив оповестиха, че са повдигнати обвинявания на двама мъже за безчинство и нанасяне на телесна щета на полицейски чиновници пред нощно заведение.

Обвиняемите Я. Т., на 51 години и М. Т. на 22 години в съучастничество между тях са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, съпроводено със опозиция против органите на властта.

На 6 август към 4:00 часа сутринта Я. Т. и М. Т. се намирали в нощно заведение в Стара Загора. Те били във очевидно нетрезво положение. Я. Т. се почувствал зле и е извикан екип на Спешна помощ. При идване на медиците и полицейските чиновници двамата обвинени на обществено място - пред дискотека, в центъра на град Стара Загора викали, блъскали, обиждали и отправяли закани за разпра към медицинския екип и полицейските чиновници.

Oбвиняемите са оказали опозиция при задържането си и са нанесли леки телесни повреди на трима полицейски чиновници. След като са били отведени в постройката на Първо районно ръководство в Стара Загора, те са унищожили и развалили незаконно непознати движими движимости - счупено е стъкло, деформирана е алуминиева входна врата и железна врата на арестно помещение.

Към двамата мъже са предявени две обвинявания за закононарушение по член 131 от Наказателния кодекс - за нанесени леки телесни повреди на трима полицейски чиновници по хулигански подбуди и за закононарушение по член 216, за заличаване и разваляне на непознати движимости.

По-младият мъж е осъждан през 2022 година за нанесена телесна щета.

Районната прокуратура в Стара Загора през днешния ден ще внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата обвинени, допълват от държавното обвиняване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР