Трима пациенти остават с опасност за живота след тежката катастрофа

...
Трима пациенти остават с опасност за живота след тежката катастрофа
Коментари Харесай

Трима от пострадалите при трагедията край Своге остават с опасност за живота

Трима пациенти остават с заплаха за живота след тежката злополука с рейс край Своге. Това съобщи шефът на Института за незабавна помощ „ Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов, съобщи БГНЕС.

„ Нещата са доста динамични, пациентите се следят. Надяваме се всичко да тръгне в вярната посока “, съобщи проф. Балтов. Той напомни, че една от аргументите за вероятни затруднения при лечението е възрастта на потърпевшите.

„ Трима са с заплаха за живота, само че те се лекуват съответно. Те са в изкуствена кома и на апаратно дишане. Имат тежки белодробни травми ", сподели проф. Балтов и добави: „ Предстоят им още наблюдения, а на и някои интервенции. На пациентката, която е в неврохирургия, ще й бъдат осъществени спомагателни проучвания и най-вероятно й следва оперативна намеса в региона на лицевите кости. Останалите три пациентки остават в същото положение. Те са на командно дишане и към момента има заплаха за техния живот. Остават постоянни и не се нуждаят от в допълнение подкрепяне на сърдечната активност. Затова считаме, че най-острият интервал е овладян”.

Той акцентира, че „ Пирогов “ е мястото, където се прави всичко, което би трябвало за тяхното лекуване “. Проф. доктор Балтов прикани да се подари кръв за потърпевшите при тежката злополука.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР