Трима палестинци са загинали при инциденти, при които израелски войници

...
Трима палестинци са загинали при инциденти, при които израелски войници
Коментари Харесай

Трима палестинци са убити от израелски войници на Западния бряг

Трима палестинци са починали при произшествия, при които израелски бойци са разкрили пукотевица на окупирания Западен бряг, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на палестинското здравно министерство.

Това са следващите смъртни случаи вследствие на засиленото израелско-палестинско принуждение и възходящо напрежение, откакто преди към седмица двама израелци починаха при бомбен атентат в Йерусалим.

Палестинската новинарска организация УАФА заяви, че са избухнали конфликти сред израелските сили и локални поданици северно от град Хеброн на Западния бряг. Според израелските военни бойците са стреляли по палестинци, които са ги замеряли с камъни, хвърляли са самоделни взривни устройства и са стреляли по израелските сили.   Два автомобила на военните са били блокирани заради механически проблеми.

По данни на палестинското здравно министерство покрай Хеброн е бил погубен 44-годишен мъж, а осем души са били ранени по време на стрелбата.

Двама братя - на 22 и 21 години, са починали от израелски огън покрай село Кафр Ейн, западно от Рамала, в северната част на Западния бряг. Израелската войска не  разяснява случая.

Напрежението сред израелци и палестинци нараства от месеци на фона на нощни израелски интервенции на Западния бряг в отговор на смъртоносни набези против израелци, лишили напролет живота на 19 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР