Трима палестинци бяха убити, след като се предполага, че са

...
Трима палестинци бяха убити, след като се предполага, че са
Коментари Харесай

Израелските сили убиха трима палестинци след предполагаема атака на Западния бряг

Трима палестинци бяха убити, откакто се допуска, че са направили нахлуване със пукотевица на израелски контролно-пропускателен пункт покрай Витлеем в окупирания Западен бряг.

Най-малко шестима членове на израелските сили за сигурност бяха ранени при нападението, един от които в сериозно положение, заяви израелската полиция в четвъртък.

Продължете да четете лист от 4 продукта Израелски набези убиха още 3 палестинци на Западния бряг, споделят здравни чиновници

Снимки: Равинът оказва помощ на фермерите от Западния бряг на фона на възходящото принуждение от израелски заселници „ Не единствено брой “: Протест и заравяне на Западния бряг Палестинските деца на Западния бряг също са атакувани завършек на списъка

След случая израелската войска затвори всички входове на провинция Витлеем в южната част на окупирания Западен бряг, предотвратявайки влизането и излизането на хората от региона.

Войски са ситуирани около пътища, водещи до няколко близки села и градове.

Началникът на израелската полиция Яков Шабтай сподели, че хипотетичните въоръжени лица са възнамерявали доста по-голяма офанзива.

Поне двама от хипотетичните нападатели са принадлежали към въоръжената формация Хамас, съгласно израелската работа за вътрешна сигурност Shin Bet.

Няма неотложен коментар от Хамас.


Шабтай сподели на кореспонденти, че тримата са пристигнали с транспортно средство от посока на Витлеем и са разкрили огън, когато израелските сили почнали да ги разпитват. Те бяха убити, когато израелските сили отвърнаха на стрелбата, сподели той.

След престрелката полицията сподели, че е разкрила две автоматизирани пушки, два револвера, стотици патрони, 10 изцяло заредени пълнителя и две брадви у обвинените и в транспортното им средство.

Кадри в обществените медии, снимани от вътрешността на рейс, демонстрират мъж в униформа, който тича и пада, до момента в който отекват изстрели на контролно-пропускателния пункт в окупирания от Израел Западен бряг.

„ Те [израелските власти] споделят, че има четвърти палестинец, който считат, че е забъркан в стрелбата “, сподели Нида Ибрахим от Ал Джазира, репортаж от Рамала.

„ В идващите часове видяхме израелски сили да нахлуват в Хеброн, тъй като имат вяра, че причинителите са оттова “, сподели тя. „ Те арестуваха фамилиите на тримата палестинци “.


По-рано в четвъртък израелските сили направиха набези на Западния бряг, като направиха няколко ареста.

Свидетели споделиха на палестинската осведомителна организация Wafa, че двама млади мъже са били задържани в град Йерихон. Други двама мъже бяха задържани след обособена офанзива в село ал-Лубан аш-Шаркия, ситуирано южно от Наблус.

Напрежението на Западния бряг набъбна, откакто Хамас извърши изненадваща офанзива против Южен Израел предишния месец, убивайки към 1200 души, съгласно израелските управляващи.

Израел отговори с въздушно и сухопътно нахлуване против Газа, което до момента е умъртвило повече от 11 600 души, в това число минимум 4700 деца, съгласно палестинските здравни управляващи. Също по този начин остави огромна част от обсадения анклав в руини.

Най-малко 197 палестинци, в това число 48 деца, са били убити в خокупирания Западен бряг от 7 октомври при смъртоносни нападения против палестински градове. Няколко палестинци бяха убити при офанзиви от израелски заселници, които през днешния ден представителят на френското външно министерство Ан-Клер Лежандр назова „ политика на гнет “, ориентирана към изселването на палестинците.

От 7 октомври 139 къщи са били разрушени, до момента в който повече от 2700 са били задържани в целия Западен бряг, съгласно палестински групи за покровителство.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР