Трима от задържаните на кораба Верила“ са криминално проявени. Те

...
Трима от задържаните на кораба Верила“ са криминално проявени. Те
Коментари Харесай

Братя Домусчиеви си измиха ръцете с моряците, трима от тях са кримки

Трима от арестуваните на кораба „ Верила “ са престъпно проявени. Те имат " известни прояви " на територията на България – за обири, увреждане на имущество. Това разкри пред Нова телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Шести наш моряк беше задържан през вчерашния ден от полицията, проверяваща залавянето на 500 кг кокаин на българския товарен транспортен съд „ Верила “ в Лимерик. Преди това бяха арестувани петима наши моряци на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Те се проверяват за следен импорт на опиати.

Кокаинът беше открит на борда на кораба, който пътува под малтийски байрак и бе арестуван в сряда в ирландско пристанище Лимерик. Екипажът е от 17 българи и един украинец. " Верила “ е благосъстоятелност на Параходство „ Български морски флот “, благосъстоятелност на братя Домусчиеви. Корабът е за насипни товари. Превозвал е зърно от Канада за Ирландия. На 8 декември е отплавал от канадското пристанище Хамилтън.

" Параходство български морски флот " излезе с позиция за арестувания в Ирландия транспортен съд " Верила ":

" Параходство Български морски флот " АД е осведомено от Властите в Ирландия, че продължава профилираната полицейска акция по претършуване на кораба. Към момента шестима члена от екипажа са задържани. Ръководството на „ Параходство Български морски флот “ АД показва подготвеност да окаже цялостно подпомагане на всички способени управляващи и органи за откриване на обективната истина, като се надява във връзка с отговорните лица да бъде приложена цялата суровост на закона и те да изтърпят съответните наложени санкции ", се споделя в позицията.

Общо-взето посредством тази сбита позиция БМФ си измива ръцете с моряците на борда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР