Трима от задържаните на кораба Верила са криминално проявени. Имат

...
Трима от задържаните на кораба Верила са криминално проявени. Имат
Коментари Харесай

Живко Коцев: Трима от задържаните на кораба Верила са криминално проявени

Трима от арестуваните на кораба " Верила " са престъпно проявени. Имат известни прояви на територията на България - за обири, увреждане на имущество. Това съобщи пред Нова телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. 

" Деликатен въпрос е, по тази причина се нуждаем от специалисти, които да извършат тази техническа експертиза и то не е доста обикновено. Определено е належащо външно подпомагане. Надявам се отварянето на телефона да ни даде светлина и да ни ориентира. Телефонът още не е възложен на ФБР ", по този начин разяснява Коцев това, че ФБР ще работи по отключването на телефона на Алексей Петров.

Имам вярата, че ще разкрием това тежко, брутално закононарушение, посочи главният секретар на Министерство на вътрешните работи. 

" Към момента несъмнено нямаме съответен обвинен. Но в действителност работим доста съществено и интензивно. Работим с партньорски служби. Определено това е тежко закононарушение, преднамерено. Проверявани са някои лица за съпричастност, само че досега няма събрани доказателства за авторство или за някаква друга форма на съучастничество ", по този начин Коцев отговори на въпроса дали е имало ли е четирима арестувани в границите на следствието за убийството на Алексей Петров. 

" Предполагам, че през януари Рангел Бизюрев ще бъде върнат назад у нас, с цел да може да продължи пълноценно следствието и да се реши неговата орис по делото ", съобщи Коцев.

" Министерство на вътрешните работи е един комплициран систематичен организъм, който е претрупан в действителност с големи публични упования. Тази година ние, чиновниците на Министерство на вътрешните работи, бяхме изправени пред големи провокации ", сподели Коцев.

" Аз съм извънредно самокритичен към своята активност. Обективно, в случай че би трябвало да наредим на листа на неуспехите, смятам, че през последните години към момента не можем да възстановим публичното доверие и почитание на жителите към системата. Все още смятам, че е оскърбен престижът на министерството, липсва задоволително мотивация на чиновниците. Загубена е приемствеността, сякаш сред старите опитните и неопитните чиновници. И може би от позиция на обществото забавените следствия са в листата на пропуските ", посочи главният секретар на Министерство на вътрешните работи.  

" Ние, с министър Калин Стоянов, вложихме много сили и сила да преустановим развиването на тази отрицателна наклонност. Да върнем вътрешните регулаторни механизми. Да проявим непоносимост към нехайните чиновници, към тези, които са надвишили закона. Да върнем самочувствието на чиновниците в министерството ", сподели още той.

Важно нещо, което мисля като триумф е възобновеното взаимоотношение с сътрудниците от прокуратурата, уточни Коцев. 

Коцев разяснява и разкриването на най-големия грабеж на инкасо автомобил у нас. Той съобщи, че се търси лице, обвързвано с обира, отвън рамките на страната. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР