Трима от ранените при масовия бой в Казанлък са в

...
Трима от ранените при масовия бой в Казанлък са в
Коментари Харесай

30 души участвали в мелето в Казанлък, 19 са задържани, 5-ма се борят за живот

Трима от ранените при всеобщия пердах в Казанлък са в извънредно тежко положение, с контузии, несъвместими с живота, заяви прокуратурата и полицията на взаимен брифинг.  Към този миг общо петима души са с заплаха за живота.

В сбиването са взели участие 30 души. 19 души са били арестувани, а 14 от тях са престъпно проявени. Богат боеприпас от оръжията на мелето - аграрни сечива, са конфискувани от полицията. На петима души, измежду които жена и малолетен жител, е повдигнато обвиняване за убийството на един от участниците в багра.

След денонощната работа на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е формирано досъдебно произвеждане и материалите са подадени към Окръжната прокуратура , заяви шефът на полицията в Стара Загора ст. комисар Лазар Христов. Участниците в багра авансово и целеустремено са се подготвили за него. При предходни борби сред двата рода кметът на Павел баня е бил посредник сред тях.

По думите на ст. комисар Лазар Христов е имало единствено малко закъснение на патрулния екип, който дошъл на мястото на случая на 4-ата минута откакто получил сигнала.

" На 20 март в 13.55 часа в районното ръководство на Казанлък е получен сигнал от телефон 112 за всеобщо сборичкване в региона на пазара, наоколо до Съдебната палата в града. Сигналът навреме е подаден по патрулите, които са били наоколо, само че са и били забавени поради гонене и задържане на недееспособен лидер на МПС. Колегите са получили сигнала в 13:57 часа, а в 14:01 часа те към този момент са били на мястото на случая. Заради светлинния и звуков сигнал, който е бил подаден от патрула, участниците в спора навреме са се разпръснали ", заяви шефът на ОДМВР - Стара Загора ст. комисар Лазар Христов.

На място служителите на реда са открили ранени лица и са подали сигнали към медицински екипи. По стичане на събитията обаче единствено един екип се е отзовал и превозването на ранените също се е забавило.

По записи на камери в региона са арестувани колите на причинителите. Колите и участниците са хванати на три местоположения в града.

Оказана е здравна помощ на 11 лица, едно от тях е умряло от раните си в Казанлък.

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР