Трима от ранените при масовия бой в Казанлък са в

...
Трима от ранените при масовия бой в Казанлък са в
Коментари Харесай

Прокуратурата: още трима от масовия бой в Казанлък едва ли ще оживеят

Трима от ранените при всеобщия пердах в Казанлък са в извънредно тежко положение, с контузии, несъвместими с живота. Това оповестиха на брифинг от полицията и прокуратурата през днешния ден, представен от Нова тв.

Към този миг общо петима души са с заплаха за живота.

Както и Клуб Z писа, два клана се сбиха с подръчни средства - брадви, мотики, кирки и прочие, на пазара в града. Те са от прилежащи села, а случаят настъпва, когато и двете семейства отивали да свидетелстват по дело за обичай " шурей " от едната.

Един мъж на 37 година почина на място.

Днес прокурор Атанасов посочи, че в сбиването са взели участие 30 души. 19 души са били арестувани, а 14 от тях са престъпно проявени.

На петима души, измежду които жена и малолетен жител, е повдигнато обвиняване за убийството на един от участниците в багра. Със сигурност ще има и други упрекнати, закани се прокурор Атанасов.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, заяви шефът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов. По думите му участниците в багра авансово и целеустремено са се подготвили за него.

Интересно е, че при предходни борби сред двата рода кметът на Павел баня е бил посредник сред тях.

Прпомняме, че сутринта и вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява слуая пред бТВ. Ето какво сподели той:

„ Години наред страната, вместо на интегрира тези хора, тя ги маргинализира и трансформира в машини за гласоподаване. Заради това полицията беше принудена години наред да си затваря очите пред техните действия и закононарушения.

Това не е първият случай – такива имаше с огнестрелни оръжия в Рогош и Нова Загора. Полицията неведнъж е предотвратявала сблъсъци сред хората в Казанлък през последните месеци. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР