Трима от пострадалите на миналогодишните протести младежи - Евгени Марчев,

...
Трима от пострадалите на миналогодишните протести младежи - Евгени Марчев,
Коментари Харесай

Трима от битите младежи на протестите са в НС, депутатите ги аплодираха

Трима от потърпевшите на миналогодишните митинги младежи - Евгени Марчев, Жоро Георгиев и Цветелина Цветкова, участват на днешното чуване в Народното събрание, на което депутатите разискват фрагментите на полицейско принуждение.

Присъствието им на балкона в пленарната зала бе обявено от ръководителя на Народното събрание Ива Митева и бе посрещнато с овации от депутатите.

„ Надявам се дебатът да е изчерпателен, чуването да мине по този начин, както би трябвало да мине едно чуване в една парламентарна република, а тези младежи да могат да ни гледат в очите “, акцентира Ива Митева.

От своя страна адв. Николай Хаджигенов от „ Изправи се БГ! Ние идваме “, който управлява краткотрайната парламентарна комисия, първа посочила фрагментите на полицейско принуждение под колоните на Министерския съвет, дефинира днешното съвещание на Народното събрание като невиждан акт.

Парламентът изслушва министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за подхванатите дейности за определяне на лицата, надвишили пълномощията си, наложените санкции и взетите ограничения за недопускане на сходни прояви по отношение на оповестените фрагменти с полицейското принуждение над протестиращи хора на 10 юли 2020 година пред постройката на Министерския съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР