Трима от обвиняемите за аферата с вноса и преработка на

...
Трима от обвиняемите за аферата с вноса и преработка на
Коментари Харесай

Първи 3 присъди по аферата "Боклукгейт", но условни

Трима от обвинените за аферата с вноса и преправка на рискови боклуци получиха условни санкции след подписани съглашения с прокуратурата. Това са някогашният началник на плевенската екоинспекция Габриел Савов, предприемачът Айгюн Еминов и някогашният шеф на " Монбат Рисайклинг " Васил Богданов.Тримата се признаха за отговорни пред Специализирания углавен съд по обвиняването, че са част от незаконна група, правила закононарушения против околната среда.

По това дело подсъдими са и братята Пламен и Атанас Бобокови и някогашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

Плевенският предприемач Николай Миховски също е измежду обвинените.

Срещу тях следствието продължава и следва внасяне на обвинителен акт.

Вероятно прокуратурата ще употребява признанията на призналите виновността си в процеса всъщност.

Споразуменията са нормална процедура в профилираната прокуратурата. В изключителни случаи съдът отхвърля да ги утвърди. Те носят на призналите виновността си доста по-ниски присъди, в това число и условни.

Само преди дни Софийският областен съд разгласи за противозаконен 24-часовия арест на предприемача Пламен Бобоков. Той беше арестуван на 9 юли предходната година - малко откакто прокурори и чиновници на Бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор влязоха в постройката на президентската администрация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР