Трима от на кораба Верила“ са извършвали престъпления в България.

...
Трима от на кораба Верила“ са извършвали престъпления в България.
Коментари Харесай

Трима от шестимата задържани българи на кораба, хванат с кокаин в Ирландия, са криминално проявени

Трима от на кораба „ Верила “ са правили закононарушения в България. Те са свързани с обири и увреждане на имущество. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев в изявление за Нова телевизия.

Новината идва, откакто полицията в Ирландия откри на кораба, благосъстоятелност на българската компания „ Параходство Български морски флот “ (БМФ) на братята Кирил и Георги Домусчиеви . Корабът, който плава с регистрация в Малта , беше арестуван на ирландското пристанище Фойнс .

„ Към вчерашна дата броят на арестуваните български жители се усили с още един – станаха 6. Три от лицата са престъпно проявени. Иска ми де са имам вяра, че членовете на екипажа нямат нищо общо с този контрабанден трафик на дрога “, сподели Коцев.

Корабът за насипни товари " Верила " е дошъл в пристанището Фойнс на западния бряг на Ирландия във вторник сутринта. По документи е превозвал зърно.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сподели в сряда, че екипажът на „ Верила “ се е състоял от „ 17 български жители и един украинец “.

Ирландският углавен кодекс планува наложителна присъда отнемане от независимост за трафик на опиати, в случай че става въпрос за пратка на стойност над 13 000 евро . Според източници на ирландското издание „ Джърнъл “ кокаинът е изпратен към Европа от картел в Южна Америк а.

Наркотикът е бил опакован в пластмасови бали, към които са били прикрепени избавителни жилетки и GPS устройства, и е бил квалифициран за изхвърляне зад борда.

БМФ е част от активите на „ Адванс пропъртис “ , което е под контрола на братя Домусчиеви. През 2022 година Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно реши, че Домусчиеви дължат неустойки по контракт за приватизацията на БМФ в размер на 25,3 млн. лева след дълга правосъдна борба.

Домусчиеви имат редица бизнеси в България, свързани със фабрики за произвеждане на лекарства, държат концесията за ръководство на пристанище в Бургас , имат голям брой недвижими парцели и са притежатели на футболния клуб „ Лудогорец “ .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР