Трима от групата ни ще се обръщат на Андрей, най-голямата

...
Трима от групата ни ще се обръщат на Андрей, най-голямата
Коментари Харесай

Българският евродепутат е семейно ангажиран, само една мома сред 17

Трима от групата ни ще се обръщат на Андрей, най-голямата атракция ще е Слабаков

Семеен, или най-малко доста съществено привързан и с съвсем никакви шансове за европейска любовна връзка ще е новият български евродепутат.

В предни мандати на Народното събрание български евродепутатки откриха европейска обич. Първо Мария Неделчева стана Габриел, след това Ева Паунова - Майдел. От 17-те, влизащи в новия състав на Екологичен потенциал, обаче има единствено една мома - потомствената социалистка, само че другояче капиталова банкерка Цветелина Пенкова.

6 дами и 11 мъже ще съставляват България в Европарламента през идващите 5 година Представителките на нежния пол са Мария Габриел, Ева Майдел, Елена Йончева, Цветелина Пенкова, Искра Михайлова, Атидже Алиева. Мъжката група още веднъж е болшинство - Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Александър Йорданов, Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов, Илхан Кючюк, Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков и Радан Кънев.

Всъщност политически дебютант с изключение на Пенкова ще е единствено влезлият като втори от Вътрешна македонска революционна организация Андрей Слабаков. Който обаче обезпечено ще е

най-голямата

атракция в

делегацията ни

в Страсбург. Той е първият представител на артистичните среди, който България излъчва в Екологичен потенциал за всичките тези години. Колоритният режисьор и артист несъмнено ще бъде наблюдаван под лупа в работата си като евродепутат. И то освен поради постоянно димящата цигара в ръката му... Нищо, че незабавно откакто стана ясно, че е определен, обществените мрежи се извършиха с колажи на тотално задимена пленарна зала на Екологичен потенциал. А и тъй като за първи път се ангажира по този начин директно с политиката.

Въпреки че някои имат политически опит, съвсем половината ни делегация - осем души, ще седнат за първи път на депутатските банки в Европа. Ветеран на българската група е Андрей Ковачев, който стартира третия си мандат.

Всъщност трима са българите с името Андрей в Екологичен потенциал, измежду останалите няма други съименници. Адаш на Слабаков и Ковачев е най-младият ни евродепутат, 31-годишният Андрей Новаков.

Иначе в групата ни

има експерти

по всичко

Доктор по естествените науки (Ковачев), лекар по история (Станишев), теоретичен откривател по политически науки (Габриел), адвокати (Кънев, Новаков, Кючюк и Джамбазки), експерти по интернационалните връзки (Майдел и Витанов), български филолози (Йорданов и Адемов), експерт по индустриални биотехнологии (Алиева), капиталов банкер (Пенкова) и публицисти (Йончева и Христов).

Сред българските евродепутати има някогашни представители и на изпълнителната, и на законодателната, и на локалната власт у нас. Сергей Станишев беше министър председател при тройната коалиция, а Искра Михайлова - екоминистър в кабинета “Орешарски ”. Александър Йорданов бе отпред на 36-ия парламент. Джамбазки е бил общински консултант в София, а Адемов в Гърмен.

Двама от българите

заемат високи

постове и в

партиите майки

на европейските си политически фамилии. Габриел е зам.-шеф на женската конструкция на ЕНП. Станишев е президент на ПЕС.

Най-многодетен в групата е Андрей Ковачев, който е татко на 3 деца. Макар че е единствено на 51 година, Асим Адемов от ГЕРБ пък е към този момент и благополучен дядо на внучка.

Дали българските евродепутати ще съумеят да се сработят в екип, в някаква степен зависи и от характерите, и от зодиите им. Трима са от зодията Дева - това са тримата евродепутати от Движение за права и свободи - Кючюк, Михайлова и Алиева, които честват през няколко дни. Трима са и Водолей - Майдел, Пенкова и Йорданов. По двама са представителите на зодиите Овен, Телец, Везни и Стрелец, по един са Рак, Близнаци и Лъв. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР