Трима от четирима българи изпитват затруднения да покрият разходите си.

...
Трима от четирима българи изпитват затруднения да покрият разходите си.
Коментари Харесай

Доходи и разходи: Трима от четирима българи изпитват затруднения с бюджета си

Трима от четирима българи изпитват усложнения да покрият разноските си. Това сочат данни на Националната статистика за бюджетите на семействата през първото тримесечие на тази година.

Над 14 на 100 поемат доста мъчно разноските си, което е нарастване по отношение на първите три месеца на предходната година.

Едва 3% от българите са дали отговор, че нямат никакви проблеми с парите. 75% от българите не регистрират смяна на приходите си през миналата една година. 20 на 100 споделят, че имат растеж в заплащането, а при 5% от семействата има спад.

Близо 30 на 100 от децата на възраст от 0 до 17 години са изложени на риск

С три деца и приходи под две хиляди лв. месечно, фамилията на Теодора Иванова живее мъчно. Попадат в рисковите 14, 2 %, които съгласно статистиката оцеляват с ограничения.

“В момента в действителност мъчно, приходите са дребни, а всичко е поскъпнало, безусловно всичко. Лишаваме нас, с цел да имат децата, с тези цени просто Българинът е заставен да живее на ръба, може да се каже ", сподели Иванова.

Майката пресмята, че единствено храната на бебето е близо 300 лв. месечно.

„ Пюрета, мляко, те също са поскъпнали, а без тях не могат. Примерно едно пюре какъв брой е? Три лв. “, сподели Теодора Иванова, майка на три деца.

А приходите над 850 лв. - да се таксуват с 15 на 100, вместо с 10%

Сред най-уязвимите групи съгласно статистиката са пенсионерите като Калина Кирова, която получава 470 лв. месечно и също живее с икономии. 

„ Най-напред от облеклата, почивката, по- малко месо, от доста работи се отказахме “, сподели тя.

Изследването демонстрира, още, че икономии в потреблението на сила са правили над една трета от всички интервюирани, които са показали, че не могат да си разрешат да заплащат за отопление в студените месеци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР