Трима непризовани роднини провалиха разпоредителното заседание по делото на Николай

...
Трима непризовани роднини провалиха разпоредителното заседание по делото на Николай
Коментари Харесай

Спънаха делото на Николай, застрелял чичо си и двама братовчеди в Рогош

Трима непризовани родственици провалиха разпоредителното съвещание по делото на Николай Христов от пловдивското село Рогош, упрекнат за гибелта на чичо си Енчо Манолов и двамата му сина Стефан и Веселин.

Липсващите са две сестри и брат на убития 71-годишен мъж. Прокурорът Марин Пелтеков цитира тълкователно решение на Върховен касационен съд и пожела съвещанието да бъде отсрочено за друга дата.

Христов и Манолови живеели в разнообразни къщи, само че в един двор. Фамилията била раздирана от чести кавги по отношение на собствеността на парцела. На 6 август м.г. Николай отправил обидна имитация към чичо си и часове по-късно разногласията ескалирали. Братовчедите и татко им влезнали в къщата му и почнали да чупят стъкла. Христов извадил противозаконната си пушка и ги прострелял. Ако бъде приет за отговорен, 40-годишният гражданин на Рогош е застрашен и от пожизнен затвор. 

Адвокатите околните на починалите Димитър Будаков и Нина Матева се възпротивиха на настояването на прокурора и настояха делото да тръгне през днешния ден. Според бранителя околните могат да се конституират като частни обвинители единствено в случай че са живели дружно с потърпевшия, което в тази ситуация не било по този начин. Адвокат Валери Стоичков, който съставлява Николай Христов, пък се съгласи с прокурор Пелтеков. 

След като изслуша страните, правосъдният състав, управляван от Нина Кузманова, се съгласи, че делото би трябвало да бъде отсрочено и насрочи разпоредителното съвещание за 29 февруари. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР