Трима непълнолетни, на възраст 15 и 16 години - две

...
Трима непълнолетни, на възраст 15 и 16 години - две
Коментари Харесай

Тийнове в ареста, написали Save Ukraine! на паметника на Съветската армия

Трима малолетни, на възраст 15 и 16 години - две момчета и едно момиче, са били задържани от служители на реда в петък, късния следобяд, тъй като написали с маркер: " Save Ukraine! " на постамента на паметника на Съветската войска в София.

Официална информация в обществените мрежи разгласява учебното заведение, където учат децата - " Увекинд ".

" Служителите на Министерство на вътрешните работи са нарушили базови права на нашите възпитаници, като даже не са им дали опция да се обадят нито на родителите си, нито на който и да било различен. Знаем от самите родители какъв смут са претърпели, откакто до късно вечерта въобще не са знаели какво се случва с децата им. Единият от младежите даже скандално и изцяло недопустимо изкара нощта в ареста, в цялостно несъгласие с българските закони ", пишат от от школото, а учителите им допълват: " Гордеем се с вас, деца! ".

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Калоян Милтенов разгласи, че е разпоредил инспекция за дейностите на служителите на реда, арестували тримата младежи.

Проверката ще обяснява събитията, свързани с довеждането на тримата в районно ръководство. В случай, че се откри превишаване на пълномощия, на униформените ще се търси дисциплинарна отговорност.

Предстои на следващия ден среща на ст.комисар Милтенов с шефа на образователното заведение, в което младежите учат. Родителите на децата се канят да съдят Министерство на вътрешните работи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР