Трима непълнолетни на възраст 15 и 16 години - две

...
Трима непълнолетни на възраст 15 и 16 години - две
Коментари Харесай

ПОЗОР! Три деца са арестувани за драскане по МОЧА

Трима малолетни на възраст 15 и 16 години - две момчета и едно момиче, са били задържани от чиновници на Министерство на вътрешните работи в петък в късния следобяд, тъй като са написали с маркер " Save Ukraine! " на постамента на паметника на Съветската войска в София, оповестяват техни близки, представени от " Сега ". Младежите са били откарани в Първо РПУ,

Официална информация в обществените мрежи разгласява учебното заведение, където учат децата - " Увекинд ". " Служителите на Министерство на вътрешните работи са нарушили базови права на нашите възпитаници, като даже не са им дали опция да се обадят нито на родителите си, нито на който и да било различен. Знаем от самите родители какъв смут са претърпели, откакто до късно вечерта въобще не са знаели какво се случва с децата им. Единият от младежите даже скандално и изцяло недопустимо изкара нощта в ареста, в цялостно несъгласие с българските закони ", пишат от учебното заведение. Благодарение на помощта на наетите от родителите им юристи, към този момент и тримата са със фамилиите си.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обявиха, че не знаят за подобен случай.

Ето какво написа във фейсбук Борислав Радославов, бащата на едно от арестуваните деца:

Вчера дребният ми наследник беше арестуван от полицията, тъй като с няколко другари пробвали да напишат на Паметника на руската войска: „ Save Ukraine!”. Доколко е бил прав, не знам. Моето мнение е, че този монумент от дълго време трябваше да е изместен в някой колеж, където преподават графити с цел да се учат децата. Но остава фактът, че малолетно дете беше държано няколко часа в 1-во районно, разпитвано и задължено да се подписва тук и там без да му дадат опция да се обади на родител или аставник. Ние с майка му разбрахме инцидентно и полудяхме от паника гадаейки в кое районно са го задържали и оставяйки камара пропуснати позвънявания на телефона му. Не знам дали в полицейската академия въобще преподават право, само че в случай че преподават-дознателите от 1-во сигурно не са влизали на тези лекции. Не са влизали и на лекциите по непознати езици, тъй като на децата им се е наложило да преведат какво са желали да напишат. След като юрист звъня неведнъж и заплашва на висок звук с поименни тъжби най-после го пуснаха. За изискванията в районното не е за приказване.
Арестантът другояче е добре!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР