Трима народни представители от „Възраждане“ са били потърсени от представители

...
Трима народни представители от „Възраждане“ са били потърсени от представители
Коментари Харесай

Костадинов: От трима депутати от „Възраждане“ е търсена подкрепа за новия кабинет


Трима народни представители от „ Възраждане “ са били потърсени от представители на ръководещите, които се пробват да намерят поддръжка в Народното събрание за сформиране на ново държавно управление.

Това разгласи водачът на партията Костадин Костадинов. Той съобщи, че депутатите на „ Възраждане “ ще влязат в пленарната зала, в случай че се стигне до гласуването на предлагането за нов кабинет.

Костадинов отхвърли да уточни кои са депутатите и какви предложение са получили, само че посочи, че сигналите за такива контакти са почнали да идват през вчерашния ден на обяд.

„ Настоящият парламент се трансформира в сериозна проведена незаконна група, в която министър-председателят не се колебае да приказва обществено, че ще търси 121 депутати, все едно депутатите са стока, която се продава в магазините “, съобщи още Костадин Костадинов.

По думите му тези хора са прескочили всевъзможни граници, само че макар неистовите опити да се сформира кабинет, подобен няма да има и се върви към предизборна акция.

Костадин Костадинов заяви още, че е имал телефонен диалог с премиера в оставка Кирил Петков, който му се обадил, с цел да желае поддръжка за назначението на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. Петков декларирал, че в случай че „ Възраждане “ поддържа кандидатурата на Рашков, „ Продължаваме промяната “ ще поддържат Бойко Атанасов за заместник-председател на КПКОНПИ.

Лидерът на „ Възраждане “ уточни няколко условия, при които биха подкрепили предлагането за нов кабинет в границите на този парламент. Те са преустановяване на контракта за безвъзмездни американски бази в България, в които, съгласно него, не се знае какво има, референдум за участието на страната ни в НАТО, образуване на екип за предоговаряне на участието на България в Европейски Съюз, повдигане на антируските наказания и нормализиране на връзките му двете страни и отменяне на решението за ветото над Северна Македония.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР