Трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай

...
Трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай
Коментари Харесай

Възраждане изключи трима депутати от парламентарната си група

Трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, са изключени от парламентарната група на " Възраждане ", заяви ръководителят на групата и водач на партията Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.
" Те избраха да останат в Народното събрание, вместо да подадат оставка, с цел да поемат политическата отговорност ", съобщи Костадин Костадинов, представен от Българска телеграфна агенция.
" В този случай политическата отговорност я поемаме ние като парламентарна група, тъй като сме длъжни да покажем на нашите гласоподаватели, че изменничества не се простят ", разяснява той и продължи:
" Вчера в общинския съвет в София четирима индивида от групата на " Възраждане " избраха да изберат финансови тласъци пред достойнството и идеята на Възраждане. Получихме извънредно доста известия и претенции от страна на членове и симпатизанти за пояснение на по този начин случилата се обстановка ", уточни той.
От думите му стана ясно, че нощес е имало съвещание на софийската организация на партията, на което е взето решение да се изиска политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители на " Възраждане " в листата за общински съветници в София. Лидерът на " Възраждане " заяви, че през днешния ден е поискано народните представители Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев да поемат отговорност за номинирането на тези хора за общински съветници. Решението на групата беше те да бъдат изключени, защото отхвърлиха да създадат това, което желае софийската организация от тях, добави той.
По време на избора на ръководител на Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък, групата на " Възраждане " изключи четирима общински съветници - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова. Пред публицисти общинският консултант Деян Николов от " Възраждане " ги дефинира като " предатели ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР