Трима наркотрафиканти влизат в затвора, при първоначален строг режим. Срещу тях

...
Трима наркотрафиканти влизат в затвора, при първоначален строг режим.
Срещу тях
Коментари Харесай

Трафиканти на хероин за над 1.7 млн. лв. влизат в затвора

Трима наркотрафиканти влизат в пандиза, при първичен непоколебим режим.

Срещу тях през февруари 2021 година е повдигнато обвиняване за присъединяване в 5-членна проведена незаконна група за държане на хероин за продажба на интернационална мрежа за наркотрафик към Западна Европа и Съединени американски щати, оповестиха от Спецпрокурата. И тримата са български жители.

Специализираният углавен съд е наложил на двама от тях 6-годишни ефикасни присъди, а третият влиза в пандиза за пет години и поливина.
 Задържаха 51 кг. хероин на Дунав мост - Видин, укрити в тайник на автомобил
Задържаха 51 кг. хероин на Дунав мост - Видин, укрити в тайник на автомобил

Водачът на автомобила е бил притеглен към наказателна отговорност, разпитан в качеството на обвинен и арестуван

При на 1 февруари 2021 година са открити и конфискувани 19,658 кг хероин за 1 769 186,70 лева, документи, телефони, сим-карти и други доказателства.

При следствието е открито, че незаконната група е работила от януари 2020 година и била ръководена от сръбски жител , за който има данни, че е член на високо равнище в интернационална незаконна организация, отговарящ за трафика на хероин от Турция към Западна Европа). Той и различен сръбин още са в неопределеност и се търсят. Материалите против тях са отделени в друго досъдебно произвеждане.
 Повдигнаха обвиняване на сърбите, хванати с хероин на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Повдигнаха обвиняване на сърбите, хванати с хероин на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина "

Двамата са арестувани за 72 часа

Установено е, че шефът на нарко-групата е договарял доставките на огромни количества хероин в България, като за задачата постоянно пътувал до Турция със сънародника си. За съхраняването, разфасоването и доставките отговаряли българите.

Разследването на Специализираната прокуратура по случая е почнало на 7 януари 2021 година Тримата български жители, които влизат в пандиза, са предадени на съд на 30 септември 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР