Трима наблюдатели на ООН и един преводач са били ранени

...
Трима наблюдатели на ООН и един преводач са били ранени
Коментари Харесай

Наблюдатели на ООН са били ранени при обстрел в Ливан

Трима наблюдаващи на Организация на обединените нации и един преводач са били ранени при обстрел в град Рмейш в Южен Ливан. Това заяви мироопазващата задача на Организация на обединените нации. Държавната осведомителна организация на Ливан съобщи, че детонацията е породена от израелски безпилотен аероплан, само че израелските военни отхвърлиха да са виновни за нея. Мисията на Организация на обединените нации, Унифил, добави, че ранените се лекуват и че проверява произхода на гърмежа. Нападението идва след следващото повишаване на напрежението по неофициалната граница сред Израел и Ливан. През последните дни след взаимни набези имаше жертви и от двете страни. Израел и въоръжената формация " Хизбула " си разменят съвсем ежедневни удари по границата, което стартира с началото на войната сред Израел и Газа след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври. 

 
През последните дни станахме очевидци на повече смъртоносни набези и това, несъмнено, е тревожно. Ескалацията може да сътвори неправилни решения, които не биха могли да бъдат следени и да отворят опция за по-широк спор, а никой не желае това. Един по-голям спор няма да бъде единствено сред Ливан и Израел, а ще бъде районен спор. Ето за какво е значимо страните да схванат това, да прекратят огъня и да помислят за политическо и дипломатическо решение.
Андреа Тененти, представител на Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (UNIFIL)

По-рано нова доставка на хранителни помощи напусна кипърско пристанище на път за Газа. От своя страна Организация на обединените нации твърди, че през март Израел е отказал достъп на 30% от задачите за помощ до северната част на анклава. Израел обаче оспори подкрепения от Организация на обединените нации отчет за задаващия се апетит в северната част на Газа, обвинявайки Хамас, че управлява помощта. В същото време диалозите за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас и за съглашение за заложниците ще бъдат възобновени в Кайро. Това оповестяват египетските държавни медии. Междувременно боевете в анклава не престават, а израелското блокада на болница " Ал Шифа " наближава две седмици.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР