Трима млади мъже от палестински произход са били простреляни близо

...
Трима млади мъже от палестински произход са били простреляни близо
Коментари Харесай

Нападател стреля по трима души от палестински произход близо до Университета във Върмонт

Трима млади мъже от палестински генезис са били простреляни покрай Университета на Върмонт в Съединени американски щати. Един от тях е в тежко положение.

Според управляващите нападението евентуално е закононарушение от ненавист, съобщи Associated Press.

Нападението се е случило към 18:25 ч. в събота покрай кампус на Върмонтския университет, където младежите са били на посещаване при родственици.

И тримата ранени мъже са на 20 години, като двама от тях са в устойчиво положение. Другият е получил „ доста съществени пострадвания “.

Младежите са се разхождали, когато били пресрещнати от бял мъж с револвер. Нападателят към момента се търси.

" Без да приказва, той е изстрелял най-малко четири патрона от револвера и по-късно избягал ", съобщи началникът на полицията в Бърлингтън Джон Мурад, като добави, че раните се намират в региона на торса и долните крака.

Жертвите са от палестински генезис, като двама от тях са жители на Съединени американски щати, а другият е законно пребиваващ. Двама от мъжете са носели черно-белите палестински шалове кефие.

" В този миг никой не може да не заподозре, че става дума за закононарушение, стимулирано от ненавист. Вече съм по отношение на федералните сътрудници от следствието и прокуратурата, с цел да се подготвим за тази опция, в случай че тя бъде потвърдена ", сподели Мурад.

Американско-арабският антидискриминационен комитет излезе с изказване в неделя, в което се твърди, че има " съображение да се счита, че тази пукотевица е станала, тъй като жертвите са араби ".

Official joint statement from the families of Hisham Awartani, Kinnan Abdalhamid and Tahseen Ali Ahmad, three Palestinian college students shot in Vermont:
— IMEU (@theIMEU)
Мъжът крещял и тормозил жертвите, които разговаряли на арабски, след което почнал да стреля по тях - се споделя още в изказването на комитета.

Съветът за американско-ислямски връзки предложи премия от 10 000 $ за информация, която ще докара до арест или наказание на лицето или лицата, виновни за стрелбата.

В отговор на офанзивата водачът на малцинството в Камарата на представителите на Съединени американски щати Хаким Джефрис насърчи хората " недвусмислено да осъдят стряскащото повишаване на антиарабската ненавист и ислямофобията в Америка ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил осведомен за стрелбата и ще продължи да получава настояща информация от правоохранителните органи, обявиха от Белия дом.

Нападението против тримата палестинци идва на фона на вълна от антисемитизъм в Европа и Съединени американски щати след началото на войната сред екстремистската организация „ Хамас “ и Израел.

Миналият месец притежател на жилище в Илинойс беше упрекнат в закононарушение от ненавист, откакто намушка смъртоносно с нож 6-годишно мюсюлманско момче и рани тежко майка му в Чикаго.

Жертвите са били набелязани поради вярата им, съобщи на по-късен стадий полицията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР