Трима мигранти загинаха при престрелка близо до границата на Сърбия

...
Трима мигранти загинаха при престрелка близо до границата на Сърбия
Коментари Харесай

Трима мигранти убити на сръбско-унгарската граница

Трима мигранти починаха при престрелка покрай границата на Сърбия с Унгария рано в петък, оповестиха локални медии, по маршрут за влизане в Европейски Съюз, употребен все по-често от трафиканти на хора и където сръбската полиция е засилила патрулите.

Престрелката, при която е ранен четвърти мигрант, е станала в изоставени здания край граничното село Хоргош, заяви телевизия N1, като се базира на полицията. Засега не е ясно кой е стрелял.

Сръбска неправителствена организация съобщи предишния месец, че незаконни банди се борят за надзор над региона, до момента в който се пробват да вкарат незаконно мигранти в Европейския съюз.

Унгария, която след престрелката прикани управляващите на Европейски Съюз в Брюксел да работят за прекъсване на мигрантските потоци в региона , е членка на блока, до момента в който Сърбия не е.

Данните на сръбската полиция демонстрират скок в прилива от мигранти, най-вече млади мъже от Близкия изток и Афганистан, на южната граница на Унгария със Сърбия.

Въпреки стоманената гранична ограда, която Унгария построи след миграционната рецесия от 2015 година, която раздруса Европа, неправителствената организация Център за търсещи леговище споделя, че към 1500 мигранти в този момент се пробват да преминат в Унгария всеки ден.

Говорителят на държавното управление Золтан Ковач сподели, че Унгария неведнъж е предупреждавала Европейски Съюз за " възходящото равнище на принуждение и гнет, осъществявани от мигрантски банди " по границите й, само че без забележим резултат.

" Мисля, че е извънредно време Брюксел да осъзнае, че не се нуждаем от квоти и мигрантски лагери , а от бързи и проведени старания за отбрана на нашите граници и гарантиране на сигурността на нашите жители ", сподели Ковач в обществената медийна платформа X.
 Германия стяга законодателството против трафика на мигранти
Германия стяга законодателството против трафика на мигранти

Правителството подхваща ограничения след фрапантния скок на броя на мигрантите в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР