Трима мигранти са били извадени мъртви от морето край гръцкия

...
Трима мигранти са били извадени мъртви от морето край гръцкия
Коментари Харесай

Най-малко трима мигранти за загинали в корабокрушение край гръцкия остров Лесбос

Трима мигранти са били извадени мъртви от морето край гръцкия остров Лесбос, откакто лодката, в която пътували, се разрушила в изискванията на неприятно време, заяви АНА-МПА.

Инцидентът е станал тази заран, когато група мигранти се пробвали да преминат на гръцкия остров от отсрещния турски бряг макар бурните северни ветрове в региона, които доближават до девета степен по скалата на Бофорт.

Лодката достигнала покрай крайбрежията на Лесбос към 3 ч. през нощта. Силният вятър обаче безусловно я захвърлил върху скалите. Двама души, мъж и жена на забележима възраст 25-30 години са били извадени мъртви от морето, а тялото на още един човек е намерено и се правят опити да бъде извадено от водата. Един ранен е откаран в болничното заведение на град Митилини, а осем избавени са настанени в Центъра за банкет и идентификация на мигранти в Кара Тепе, написа Българска телеграфна агенция.

Според свидетелски показания в лодката е имало общо 36 души. Бреговата защита заяви, че останалите 24 души, които са били на борда, са се скрили в близките планини. Не е изключено обаче някои от тях да са паднали в морето и да са се удавили.

Издирвателната интервенция на гръцката брегова защита и на полицията продължава.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР