Трима маскирани се опитаха да откраднат голяма сума пари от

...
Трима маскирани се опитаха да откраднат голяма сума пари от
Коментари Харесай

По „щастлива случайност“ не успя грабеж на над 1 милион лева от пощата във Видин

Трима маскирани се пробваха да откраднат огромна сума пари от пощата в Видин в ранните часове през днешния ден, заяви.
Още по тематиката
Мъжете влезнали в пощата, обезвредили и вързали защитата, след което влезнали в трезора. Там се пробвали да разбият помещението, само че не съумели да вземат парите в него.

По предварителна информация в нападнатия трезор на Централната поща във Видин е имало над 1 милион лв., приготвени за погашение на пенсиите в града.

Заместник-окръжният прокурор на Видин и представител Владислав Влашев удостовери на брифинг през днешния ден, че опитът за обир е несполучлив. Той особено подчертава върху това, че по първични данни е установена " ужасяваща безнаказаност " от страна на " Български пощи " при съхранението и опазването на средствата.

Влашев не даде повече детайлности, само че изясни, че по една " щастлива случайност " грабежът е останал незавършен.

Иначе се знае, че към 5 ч. тази заран трима маскирани и въоръжени са изненадали охранителя, откакто влезнали през заден вход на постройката. Те го вързали с белезници в стаята му , където почивал.

След това се пробвали да разбият трезора, само че не съумели.

Видинската поща разчита на лична и външна защита, бе обявено на брифинга. По време на обира се задействал сензор на охранителната компания. Полицията разполага и със запис на охранителните камери.

Работи се по всички версии, в това число и за вътрешна информация.

Прокуратурата във Видин изрази очакване органите на Министерство на вътрешните работи да заловят причинителите, които досега не са разпознати, както и да показват годни доказателства за задържането и привличането им към наказателна отговорност.

Полицията във Видин търси нападателите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР