Трима мъже са застреляни в неделя на оживен плаж в

...
Трима мъже са застреляни в неделя на оживен плаж в
Коментари Харесай

Застреляха трима души на популярен мексикански палж

Трима мъже са убити в неделя на многолюден плаж в известния туристически регион Лос Кабос в Мексико, където през последните месеци проведената престъпност нараства, оповестява Агенция Франс Прес.

Прокурори в щата Баха Калифорния Сур декларират, че плажът Памила в Сан Хосе дел Кабо е бил цялостен с туристи, когато случаят е станал.

" Трима мъже бяха открити мъртви от патрони ", декларира прокуратурата в изказване, като други двама са ранени и отведени в локална болница.

Свидетели оповестяват, че туристите почнали да се карат и по-късно се чули изстрелите.

" Чухме преди малко изстрели и избягахме, с цел да се скрием някъде, стрелбата беше автоматизирана ", разяснява екскурзиант от Мексико Сити, който се е разпознал единствено като Хорхе, страхувайки се за личната си сигурност. Властите са евакуирали плажа и са почнали следствие.

Повече от 230 души са били убити единствено в Лос Кабос тази година.

Повече от 186 000 души са убити и 30 000 са изчезнали в Мексико от 2006 година насам, когато държавното управление стартира да употребява армията за битка с проведената престъпност.

Експерти настояват, че залавянето на най-големите водачи на наркокартели е основало голям брой самостоятелни незаконни групи, които са минали от трафика на опиати в обир, похищение и изнудване в областите, които управляват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР