Трима мъже са задържани от полицията в Силистра за държане

...
Трима мъже са задържани от полицията в Силистра за държане
Коментари Харесай

Задържаха трима мъже за разпространение на наркотици в Силистренско

Трима мъже са арестувани от полицията в Силистра за държане за разпространяване на опиати в хода на профилирана полицейска интервенция против стандартната престъпност, извършена на 7 юли. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Полицейските дейности са предшествани от авансово следствие и оперативно-издирвателна работа против наркоразпространението в района.

Около 21:00 часа след изхода на село Айдемир на построен контролно-пропускателен пункт бил спрян за инспекция движещ се в посока Русе лек автомобил „ Ауди “ с великотърновска регистрация, ръководен от 54-годишен. С него пътували двама мъже – на 49 година и на 36 година При осъщественото претършуване бил открит полиетиленов плик, съдържащ 1948 грама канабис. 

Водачът и един от пасажерите имат голям брой престъпни прояви за закононарушения, свързани с опиати и се намират в изпитателен период на предишно наказание за идентични прояви. Третият мъж също е прочут на чиновниците на реда с противоправни действия.

Тримата са арестувани в полицейския арест за период до 24 часа, а с прокурорско разпореждане задържането им е удължено до 72 часа. Образувано е досъдебно произвеждане по член чл.354 а, алинея 1, от Наказателния кодекс. Разследването на случая продължава.

От Окръжната прокуратура в Силистра оповестиха, че мъжете са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор. Предстои в съда по отношение на тях да бъдат импортирани претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР