Трима мъже са водещите кандидат за лидерската позиция на Християндемократическият

...
Трима мъже са водещите кандидат за лидерската позиция на Християндемократическият
Коментари Харесай

Тримата претенденти за поста на Меркел

Трима мъже са водещите претендент за лидерската позиция на Християндемократическият съюз (ХДС). Победителят в партийната конкуренцията ще стане явен на 16 януари, като той най-вероятно ще бъде и идващият канцлер на Германия, замествайки Ангела Меркел, която няма да се кандидатира за нов мандат, написа Си Ен Би Си.

Основният въпрос, на който консервативната партия би трябвало да отговори в събота, е каква е посоката, в която тя желае да поеме. Ще бъдат ли партийните делегати задоволително смели, с цел да поддържат същинска смяна?

Самата Меркел, която бе определена за канцлер през 2005 година, внесе фрапантни промени в партията. Oт една извънредно ĸoнcepвaтивнa и дoминиpaнa oт мъжe парията, XДC се трансформира в по-центристка група, в която двата пола имат равно присъединяване.

Тези промени не всеки път бяха одобрявани задушевно от по-консервативното крило на партията и неговите поддръжници, огромна част от които в този момент гласоподават за ĸpaйнoдяcнaта Aлтepнaтивaтa зa Гepмaния (АзД).

Успехът на Меркел се дължи в огромна степен на нейната политическа просветеност – разбирането на това какво е известно измежду хората и измененията на курса на ръководство в сходство с тези трендове, било то прекратяването на нуклеарната енергетика в страната, узаконяването на еднополовите бракове или въвеждането на минимална работна заплата.

Сега, след 16 години ръководство, Меркел няма да вземе присъединяване в идните през септември парламентарни избори. Има трима мъже, които се борят за нейния пост:

Фридрих Мерц
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР