Трима мъже с родствена връзка задържаха полицейските служители в Кърджали.

...
Трима мъже с родствена връзка задържаха полицейските служители в Кърджали.
Коментари Харесай

Арестуваха семейство лихвари в Кърджали

Трима мъже с родствена връзка задържаха полицейските чиновници в Кърджали. Роднините се занимавали с нелегално предоставяне на заеми с големи лихви.

В хода на полицейските дейности, са арестувани трима мъже, родственици, на възраст сред 48 и 58 години, като двама от тях са престъпно проявени и осъждани за изнудване и обири. Изяснено е, че те са се занимавали непозволено с разпределяне на парични заеми за избран интервал, като начислявали рента върху главницата. При забавяне на заплащането, по отношение на длъжниците е оказван напън със закани и побои, като върху лихвата е добавяна и спомагателна рента.

Служителите на реда са претърсили жилища в регионалния град и коли, употребени от тримата. Намерени са забележителна сума пари – към 30 000 лв., контракти за прекачване на коли, документи за преводи на парични суми, две банкноти с номинал от 100 щатски $ - по първични данни неистинен, бележници с имена на длъжници, голям брой златни украшения и легален газов револвер. Установено е, че тримата са развивали лихварска активност в интервала от януари 2019 година до януари 2020 г. При заемите, които са отпускали, в някои случаи лихвата е достигала и надхвърляла 50 %. За да върнат парите, някои от длъжниците отпътували за чужбина да работят.

Тримата са арестувани за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. След разбор на събраните досега доказателства, следва Окръжна прокуратура – Кърджали да повдигне обвинявания по отношение на разследваните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР