Трима мъже, извършили кражба на златни накити и пари от

...
Трима мъже, извършили кражба на златни накити и пари от
Коментари Харесай

Обвиение за трима мъже, извършили обир в частен дом в с. Карапелит

Трима мъже, направили кражба на златни украшения и пари от частен дом в село Карапелит, са привлечени като обвинени от Районна прокуратура – Добрич

Районна прокуратура - Добрич управлява досъдебно произвеждане за кражба на огромно количество златни украшения и крупна сума пари от частен дом в село Карапелит. Трима мъже от Варна са привлечени към наказателна отговорност за това, че след прелиминарен сговор между тях, са осъществили посягане над частна благосъстоятелност, като двама от тях са направили действието в изискванията на рисков рецидив.

С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор Н.С. (42 г.), В.Й. (40 г.) и П.Ж. (33 г.) са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване мярка за неотклонение по отношение на тях.

През нощта на 17 май 2022 година, тримата обвинени влезнали незаконно в частен дом, намиращ се в добричкото село Карапелит, до момента в който притежателите му спят. Целта на закононарушението била кражбата на злато и пари, за които мъжете знаели, че се намират в къщата. Общата стойност на откраднатите златни украшения е 15 000 лв., а отнетата парична сума е в размер на 10 000 лв..

В резултат  на дейностите по следствие на случая се открила съпричастността на тримата варненци към осъществената кражба. Те били арестувани.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тримата арестувани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР