Трима мъже и една жена са арестувани след стрелба в

...
Трима мъже и една жена са арестувани след стрелба в
Коментари Харесай

Стрелба в две джамии в Нова Зеландия, има жертви

Трима мъже и една жена са задържани след пукотевица в две джамии в новозеландския град Крайстчърч, съобщи ДПА. Местни медии оповестяват за 27 починали и към 30 ранени, добавя ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Полицията удостовери, че има "значителен " брой жертви, само че не посочи броят им. Комисар Майк Буш дефинира като безспорен акт на храброст дейностите на служителите на реда при задържането на обвинените.
Мъж, поел отговорност за нападението, е оставил антиимигрантски манифест от 74 страници, в който изяснява кой е и какви са аргументите за дейностите му, осведоми Асошиейтед прес. Той декларира, че ги възприема като терористична офанзива.
Премиерът Джасинда Ардърн назова случилото се през днешния ден "един от най-мрачните дни в историята на Нова Зеландия ", добавя АП. Това е необикновен и невиждан акт на принуждение, уточни тя. По думите ѝ доста от хората в джамията евентуално са мигранти.
"Нова Зеландия е техният дом. Те би трябвало да са в сигурност тук. В Нова Зеландия няма място за рисково принуждение ", акцентира Ардърн.
Отбор по крикет от Бангладеш пристигал за молитва, когато стрелбата почнала, само че всичките му членове са в сигурност, описа треньор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР