Трима мъже, бедствали цяла седмица на отдалечен необитаем остров в

...
Трима мъже, бедствали цяла седмица на отдалечен необитаем остров в
Коментари Харесай

След седмица бедстване: Спасиха трима мъже от отдалечен тихоокенски остров

Трима мъже, бедствали цяла седмица на далечен ненаселен остров в западната част на Тихия океан, са избавени от Военноморските сили на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Издирващият ги боен аероплан забелязал палмови листа, с които изписали думата " H-E-L-P " (помощ) на песъчлив плаж.

Мъжете - всички на възраст към 40 години, са открити в положително здраве. Те са били на Пикелот - необитаемо островче с повърхност под 13 декара, покрито с палмови дървета и ситуирано на 667 км югоизточно от Гуам, се споделя в изказване на бреговата защита на Съединени американски щати.

Самоличността и националността на корабокрушенците не се оповестяват.

Сагата на триото почнала на 31 март, когато мъжете тръгнали с 20-метров открит скиф, оборудван с извънбордов мотор, от атол, на към 100 морски благи източно от мястото, където са открити, заяви бреговата защита.

Шест дни по-късно, откакто опитните мореплаватели не се завърнали, тяхна родственик алармира управляващите, които почнали дейности по търсене и избавяне. Първоначалната зона на търсене обхващала повече от 78 000 квадратни морски благи, отбелязва Ройтерс.

Ден по-късно от аероплан на Военноморските сили на Съединени американски щати забелязали надписа, изписан с палмови листа.

" Този досетливост беше от основно значение за ориентиране на избавителните старания ", споделя лейтенант Челси Гарсия от американската брегова защита.

Докато са били блокирани на острова, който е част от Микронезия, мъжете са имали достъп до храна и вода. Те са съумели да оправят и разваления си скиф.

На фотография на бреговата защита се виждат две дребни покрити убежища наоколо до знака " H-E-L-P ", отбелязва Ройтерс.
Според в. " Ню Йорк таймс " това не е първи случай, при който от острова са спасявани бедстващи хора. Преди към четири години трима изчезнали моряци са били открити, откакто написали " SOS " на пясъка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР