Трима лекари - баща и двамата му сина, са осъдени

...
Трима лекари - баща и двамата му сина, са осъдени
Коментари Харесай

Лекари са осъдени на 37 г. затвор - убийство или неизбежна отбрана

Трима лекари - татко и двамата му сина, са наказани на 37 години затвор за убийството на някогашния гард на братя Галеви Николай Радев - Отвертката. Решението е на Кюстендилския областен съд, следва казусът да се прегледа и от апелативните съдии.

Гард на Братя Галеви е погубен в Дупница

През март 2014 година в заведение в Дупница поражда скандал, следва сборичкване. 28-годишният Радев е прободен с нож в региона на корема. Закаран е в болничното заведение в Дупница, където по-късно умира.

Тримата лекари, които също са взели участие в абсурда за първи път описаха пред камерата на NOVA за случилото се. От самото начало на процеса тяхната отбрана пледира неизбежна защита. Близките на Радев обаче настояват, че става въпрос за съзнателно ликвидиране.

Всичко почнало от запознанство във Фейсбук с Радев, описа Владимира Карастоянова, която тогава е 17 годишна. Имали къса преписка, Отвертката предложил на момичето интимни връзки, само че тя отказала. Започнал тормоз, траял две години.

На 11 март 2014 година Владимира вечеряла с другарка в заведение в Дупница, когато пристигнал и Николай Радев. „ Влезе с неприлични жестове към мен, с обиди, крещеше пред всички в заведението, че няма да си потегли от това място здрава”, описа тя.

„ Имало е случаи, в които ме е дърпал за косата в дискотека. Лятото се е случвало в басейна до парка да ме тегли по земята, да се прибирам с кървящи рани. Удрял ме е, лицето ми даже съм имала синини, ръцете и краката, те са били безчет доста такива случаи, в квартални кафенета, в центъра, в нощните заведения. Охраната се обръщаше на другата страна”, описа Владимира.

Дядото на момичето - доктор Владимир Карастоянов е оъсден на 9 години затвор за убийството. Преди това той е бил експерт по каузи и по негови експертизи са наказани близки до братя Галеви, измежду които и убитият Николай Радев.

Основен очевидец против братя Галеви е мъртъв

Първа версия: Свидетелят против Галеви умрял от задушаване

„ Познавам го още от началото на неговата кариера в групировката. Той беше извънредно нападателен и прочут в самата група. Те се бояха от неговата свирепост и настъпателност. Изявяваше се като правоприемник след неналичието на Братя Галеви да извършва техните функционалности. Аз затънах в обсега на тези хора тъй като дълги години бях експерт по безкрайните побоища на тази формация. И започнаха случаите с моето семейство, освен върху Владимира, тероризираха дребния ми наследник Иван, по мен плюеха, псуваха”, описа доктор Владимир Карастоянов.

След обидите в заведението, Владимира поискала да си тръгне. "Той не ме пусна, сподели да извикам татко ми. Аз звъннах на татко ми, просто да пристигна да ме прибере, не да се сбие с него”, споделя Владимира.

„ Тя ми звънна и сподели: „ Тате имам огромен проблем, ела бързо на „ Колата””. Сигурно за към две минути съм отишъл там, с цел да я защитя. Нещата се развиха по-бързо в сравнение с аз чаках, тъй като Николай Радев ме причака още на паркинга на въпросното заведение. Зарита колата и стартира да ме наскърбява с думи, които няма по какъв начин да кажа по телевизията”, споделя Николай Карастоянов, татко на Владимира.

„ Помолих го да не се занимава повече с щерка ми, да я остави на мира, изобщо да не се занимава с нашето семейство. Той продължи да ни наскърбява, несъмнено 10-тина минути.

Когато татко ми пристигна, той стартира да го ругае и него, наричайки го с отвратителни имена. Баща ми е прочут доктор, ортодонт, с известност, на 70 години, това подейства ужасно унизително. И видях, че нещо проблясва в ръката му и знаейки какъв му е прякорът и по какъв начин работи, тъй като съм виждал доста хора, пребити от него в болничното заведение, нормално намушкани от него с шило или отвертка, за това му споделят Отверката. Просто стихийно се понесох към него и се спънахме и паднахме във витрината”, описа Николай Карастоянов.

„ Прободох се. Буквално замръзнахме, видях, че има доста стъкла, паднал човек в кръв.

Рефлексно като доктор го подвигнах и го избутах надалеч от нас. И взехме решение да си тръгваме, тъй като го видях, че приказва по телефона с негови другари и чаках, че в случай че извика някой от бандата, ситуацията щеше да ни стане доста лошо”, продължи Николай Карастоянов.

Според Владимира Карастоянова Радев станал на крайници и тръгнал към колата.

Минути по-късно Николай Карастоянов, който е анестезиолог, е извикан по неотложност в болничното заведение поради потърпевш при сборичкване.

„ Аз споделих да потърсят различен сътрудник, тъй като съм взел участие в случая, само че той до момента в който пристигна и му оказах най-необходимата първа помощ. Хванахме венозен източник, започнах вливания, събраха се екип хирурзи ".

Няколко часа по-късно Николай Радев умира, повода - дълбока прорезна рана в черния дроб. Според съдебномедицинската експертиза, направена от едни от най-хубавите специалисти в България, смъртоносната рана е от нож. Тримата лекари обаче настояват, че не са носили нож в себе си. Нож не е открит и на мястото на случая. Открито е шило, без следи от лекарите по него.

Близките на Радев астояват за по-тежки присъди за семейство Карастоянови.

„ Ще желаеме по-високи присъди. Трябва малко по-сериозни санкции, би трябвало това общество да види, че има по-сериозни закони, че са за всички тези закони”, съобщи Иван Радев –брат на Николай Радев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР