Трима криминално проявени мъже от Поморие и Несебър, специализирани в

...
Трима криминално проявени мъже от Поморие и Несебър, специализирани в
Коментари Харесай

Банда изпечени автоджамбази върлува по Черноморието! На прицел са скъпи возила

 Трима престъпно проявени мъже от Поморие и Несебър, профилирани в реализирането на незаконни отнемания на първокласни моторни транспортни средства, са арестувани през днешния ден вследствие на извършена от чиновници на отдел " Криминална полиция ", бранш " Специализирани полицейски сили " и бранш " Специализирани тактически дейности " към ОДМВР – Бургас и бургаската жандармерия, съпбщиха за Burgas24.bg от полицията.

Мъжете на възраст 35, 42 и 50 години са арестувани в разнообразни обитаеми места, ситуирани на територията на общините Бургас, Поморие и Несебър, след осъществяване на целенасочени полицейски дейности по локализирането им. Това се наложило, защото тримата работили в изискванията на огромна нелегалност. След всяка от кражбите сменяли употребените транспортни средства, като се придвижвали основно по втори и трети клас пътища с цел да избегнат системите за видеонаблюдение, покриващи основните пътни прави.

Установено е, че мъжете осъществявали кражбите на висок клас коли, създадени нормално след януари 2021 год., в курортите Слънчев бряг, Равда и Свети Влас. Набелязвали транспортните средства авансово и изчаквали отдалечаването на притежателя на първокласния автомобил. Чрез скъпоструваща и извънредно съвременна техника, прониквали в купето му, укривайки го в близки обитаеми места. Целта им била  връщане против откуп на притежателя или изкарването им през граница за трети страни. Констатирано е, че във всички осъществени досега обири на скъпи коли притежателите са чужденци, отседнали за отмора по Южното Черноморие.   

Тримата престъпно проявени мъже са арестувани за период до едно денонощие, като следва събраните досега материали да бъдат докладвани в Бургаска районна прокуратура. Припомняме,че двама от арестуваните са с висящо от 2015 година дело за осъществено незаконно лишаване на л.а. " Ауди Q 7 ", осъществено от територията на Слънчев бряг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР