Трима кандидати са се регистрирали за участие в предсрочните избори

...
Трима кандидати са се регистрирали за участие в предсрочните избори
Коментари Харесай

Трима са кандидатите за кмет на девинското село Беден

Трима претенденти са се записали за присъединяване в предварителните избори за кмет на девинското село Беден, оповестяват от Общинската изборна комисия.
Кандидатът на ГЕРБ е Стоян Настанлиев. Претендент за изборната служба от Движение за права и свободи е Румен Каров, а от Българска социалистическа партия – Николай Димов.
Предсрочните избори за кмет на обитаемото място с 391 гласоподаватели са планувани с декрет на президента Румен Радев за 20 май.
Утвърдена е секционната изборна комисия, която ще е от седем индивида, се сочи в известие на комисията.
Селото остана без кмет, тъй като определеният през 2015 година за отличник Захари Стоилов отпътува за гурбет във Франция. Той напуснал страната при започване на тази година с още няколко индивида от Беден като си взел отпуск. Впоследствие обаче си подал оставката.
Този случай не е казус за община Девин. Същото преди години направи кметът на Стоманово, който отиде на гурбет в Испания.
През ноември месец предходната година оставка подаде най-младият кмет в Родопите Анит Божанов. Селото му Корита, Рудоземско, към този момент се ръководи от кметски наместник. Диляна Сариева е назначена от кмета Румен Пехливанов и там няма да се организират избори, тъй като жителите са намалели под минимума от 300 индивида.
Божанов е напуснал кметското място поради ниската заплата и отишъл в частна строителна компания, където му плащали доста по-добре.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР