Трима кандидат-президенти в ефира на БНТ тази сутрин - проф.

...
Трима кандидат-президенти в ефира на БНТ тази сутрин - проф.
Коментари Харесай

Каква визия имат за президентската институция проф. Герджиков, лидерът на Възраждане и Луна

Трима кандидат-президенти в ефира на Българска национална телевизия тази заран - проф. Анастас Герджиков, певицата Луна Йорданова и водачът на партия Възраждане " Костадин Костадинов участваха в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

Кандидатът за президент професор Анастас Герджиков, повдигнат от Инициативен комитет има вяра, че ще го поддържат последователи на всички партии.

Аз не желая да се наемам с прогнози. Вече споделих, че не трябва да се кандидатира за президент човек, който не има вяра, че ще завоюва изборите. В този смисъл, аз съм уверен че ще печеля изборите. Ако въпреки всичко на втори тур отиде някой различен, аз бих подкрепил на драго сърце Лозан Панов,защото той отстоява най-малко една от моите тези и тя е върховенството на правото, изясни проф. Герджиков.

Лидерът на партия " Възраждане " и претендент за президент Костадин Костадинов предвижда, че изборната интензивност няма да доближи 50%. Според него тя ще зависи от това дали Бойко Рашков още веднъж ще предприеме решителни дейности против пазаруването на гласове.

Нека България да бъде остров на здравия разсъдък. Нека да бъдем остров на стабилността. Парадоксално апропо, само че съгласно мен след тези избори България може да се трансформира в един от водачите на Европейския съюз във връзка с груповия здрав разсъдък и стабилитета и нормалността в обществото, сподели Костадинов.

Певицата Луна Йорданова, издигната от Инициативен комитет, изясни каква е визията й за президентската институция.

Президентската институция би трябвало да има нов образ, би трябвало да излезем от клопката на матрицата и от всичко, на което сме очевидци през последните 30 години. Ние ще създадем нашия избор, ще го заявим самоуверено.

Луна Йорданова съобщи, че не се опасява и тормози от срещи със международните политически водачи, тъй като е живяла в Белгия и познава доста добре Брюксел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР