Трима журналисти са изчезнали от 27 декември в един от

...
Трима журналисти са изчезнали от 27 декември в един от
Коментари Харесай

Полицията на Мексико разследва изчезването на трима журналисти

Трима публицисти са изчезнали от 27 декември в един от 32-те щата, най-силно наранени от насилието в Мексико, заяви Агенция Франс Прес.

Агенцията се базира на локални деятели за правата на индивида и свободата на изложение. И тримата работят за новинарски портал в югозападния щат Гереро, където през последните дни насилието засегна и туристическата столица Акапулко.

Двама от тях се появиха с вериги във видеоклип, оповестен в интернет. Един от тях даже сподели, че заплаща " следствията " от изявленията си .
 Мексико хвърля армията в битката с проведената престъпност
Мексико хвърля армията в битката с проведената престъпност

Стотици бойци са изпратени в граничния град Хуарес

" Не знаем по кое време в действителност е записано видеото ", споделя пред Агенция Франс Прес представителката на " Репортери без граници " (RSF) в Мексико Балбина Флорес. " Репортери без граници " съумя да удостовери, че публицистите са изчезнали " в доста сложен и комплициран регион, следен съвсем 100% от " Фамилия Мичоакана " - локална незаконна група.

" Репортери без граници " и две други групи желаеха от управляващите " неотложно да проведат следствие и да координират издирването на публицистите ". По данни на " Репортери без граници " от 2000 година насам в Мексико са били убити над 150 публицисти. Повечето от тези закононарушения са останали ненаказани . Във вторник в Акапулко, където през последните дни също бяха открити човешки остатъци, е погубен служител на реда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР