Трима журналисти са арестувани в след нощен скандал с полицаи

...
Трима журналисти са арестувани в след нощен скандал с полицаи
Коментари Харесай

Трима журналисти арестувани след схватка с полицаи

Трима публицисти са задържани в след нощен скандал с служители на реда в столицата, при който униформените са били удряни.

Екшънът се е разиграл късно във вторник в постройката на ул. " Раковски " 11, където се намират редакциите на вестник " Уикенд " и организация " Лупа ". Около 21.20 часа в 5-то районно управление (на МВР) е получен сигнал за сборичкване. От защитата на постройката настояват, че са имали сдърпване с трима души, като двама от тях са блъснали единия надзирател. Полицаите се качват на 11 етаж, само че пред редакцията на организация " Лупа " три незнайни лица им нанасят удари. Двама униформени са ранени. По случая са арестувани репортерът от " България през днешния ден " Надя Панкова, Заприн Караминов, който е виновен редактор в " Лупа ", и фотографът Виктор Леви. Образувано е досъдебно произвеждане по член 325, ал 2.

Юристи на Медийна група България, в която влиза и " България през днешния ден ", обявиха, че ревизират детайлно случая и ще посъветват издателя на вестника при потвърдена виновност на публицист от редакцията, да предприеме най-тежките ограничения по кодекса на труда.
Главният редактор на " България през днешния ден " Николай Пенчев съобщи, че не дават отговор на истината изявленията в уеб сайтове, в който се твърди, че случаят е политически и е ориентиран против публицисти от опозиционни медии.
" Първоначалната информация, която имам и която ревизираме сега е, че става дума за битов случай, който няма нищо общо с вестник " България през днешния ден ". Каквито и да са аргументите, реакцията на колежката е неприемлива освен за публицист, само че и за всеки човек ", безапелационен е Пенчев.

Вътрешният министър Бойко Рашков удостовери информация за арестите. Пред Mediapool той е съобщил, че му е предоставена информация, че става дума за арестувани публицисти, някои, от които са използвали алкохол преди този момент. Имало е и спречкване със чиновници на полицията. Някои от арестуваните имат престъпни регистрации за безчинство, сподели Рашков.

“Това въпреки всичко може да изясни държанието на част от арестуваните “, сподели Рашков. Той добави, че за него няма „ неуместни и комфортни публицисти “, а „ такива, които са публицисти и такива, които не са “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР