Трима граждани на Русия и един украинец са обвинени за

...
Трима граждани на Русия и един украинец са обвинени за
Коментари Харесай

Извънредна новина за свалянето на малайзийския Боинг над Донецк, обвиниха...

Трима жители на Русия и един украинец са упрекнати за злополуката с пътническия аероплан на Malaysia Airlines. Инцидентът с полет MH17 стана през юли 2014 година на територията на Източна Украйна.

Сформираната по случая взаимна проверяваща група е издала интернационална заповед за арест във връзка с обвинените - руснаците Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов, както и украинецът Леонид Харченко. Четиримата ще бъдат упрекнати в ликвидиране на 298 души. Делото против тях ще стартира на 9 март 2020 година.

По данни на проверяващите Гиркин е заемал поста на министър на защитата на самопровъзгласилата се Донецка национална република и е „ бил в директен контакт с Русия”. Дубински е бил негов заместител и началник на разузнаването, Пулатов – зам.-шеф на разузнаването и един от заместниците на Дубински. Леонид Харченко е бил на директно послушание на Дубински и е ръководел един от отрядите.

Все още нямало задоволително доказателства, с цел да се откри от кой комплекс е било осъществено изстрелването на ракетата, от кое място е било получено оръжието и къде се намира в този момент.

Разследващите считат, че екипажът на „ Бук” не е взел самичък решението да тръгне към Украйна. Разследващите считат да схванат кой ги е пратил там.

От там прибавят, че не е изключено малайзийският боинг да е свален по простъпка. "Съществува опция обвинените да са желали да смъкват боен аероплан вместо пътническия. Но даже това да е бил техният първичен проект, ние ще ги призовем към отговорност за МН17 ", прибавиха на конференция през днешния ден от взаимния проверяващ екип, в който влизат Австралия, Белгия, Холандия, Малайзия и Украйна.

На 17 юли 2014 година в Донецк се разруши пътнически аероплан на малайзийските авиолинии, изпълняващ полет от Амстердам за Куала Лампур. При случая починаха 298 души.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР