Трима граждани на Обединеното кралство бяха сред загиналите при въздушните

...
Трима граждани на Обединеното кралство бяха сред загиналите при въздушните
Коментари Харесай

Дейвид Камерън: Помощта ни за Израел не е безусловна!

Трима жители на Обединеното кралство бяха измежду починалите при въздушните удари по ескорт с хранителни служащи от Световната централна кухня (WCK) в понеделник - нахлуване, за което израелските военни признаха виновност.

 Израел има " право на самоотбрана, което ние би трябвало да подкрепим ", написа Камерън в публикация за Sunday Times. Но поддръжката на Обединеното кралство за Израел " не е безусловна ", сподели той.

" Очакваме такава горда и сполучлива народна власт да съблюдава интернационалното филантропично право, даже когато е подложена на такова предизвикателство ", сподели Камерън.

Статията е оповестена във връзка шестмесечната годишнина от нападението на 7 октомври, осъществено от бойната формация " Хамас " против Израел, при което бяха убити към 1200 души, а повече от 200 бяха взети за заложници. При ответните офанзиви на Израел в линията Газа са починали повече от 33 000 души, заяви в неделя здравното министерство на Газа.

Нападенията против конвоя с помощи предишния понеделник провокираха ответна реакция от страна на околните съдружници на Израел, в това число Съединени американски щати, с апели за облекчение на филантропичната рецесия в Газа. Цялото население на анклава от 2,3 млн. души е изправено пред остра продоволствена неустановеност, предизвестяват мониторингови групи.

В публикацията си Камерън повтори апела си към държавното управление на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да " разреши повече помощ в Газа ".

 

Вицепремиерът на Обединеното кралство Оливър Даудън също разкритикува държавното управление на Нетаняху, като съобщи в ефира на Sky News в неделя, че Израел е направил " огромни неточности " и че " би трябвало да им потърсим сметка за това ".

 

Превод и редакция ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР