Трима германски евродепутати от групата на Зелените/Европейски свободен алианс“ са

...
Трима германски евродепутати от групата на Зелените/Европейски свободен алианс“ са
Коментари Харесай

Евродепутати обвиниха Китай и Русия в дезинформация по време на пандемията

Трима немски евродепутати от групата на „ Зелените/Европейски свободен алианс “ са призовали управлението на Европейския съюз да се заеме с хипотетична дезинформационна акция за COVID-19, провеждана от Китай и Русия, се споделя в писмо на парламентаристите, с което разполага РИА Новости.

„ Сериозно сме обезпокоени от настоящите дезинформационни и пропагандитски старания, изключително от страна на Китай и Русия. За множеството от нас, които следим обстановката, е явно, че се вършат опити да се подкопае Европейски Съюз и да се посее съмнение измежду локалното население и европейските съседи по повод към Европейски Съюз, неговите демократични полезности и институции “, се споделя в електронното писмо на депутатите.

Автори на текста са членовете на Европейския парламент от Германия Сергей Лагодински, Александра Хеесе и Виола декор Крамон-Таубудел, като съветската организация отбелязва, че в целия документ те не показват нито един съответен образец за тази „ дезинформационна активност “. Евродепутатите цитират „ последните изводи “ на подразделението на Европейски Съюз East StratCom Task Force и споделят, че тези заключения съответстват с гледната им точка, добавя " Фокус ".

„ Трябва да продължим да одобряваме за основа техния (на East StratCom Task Force) дълголетен опит за откриване на пропагандистки легенди и тактики за дезинформация “, пишат немските пратеници. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР