Трима евролидери се срещнаха със Зеленски в Киев Украинският президент

...
Трима евролидери се срещнаха със Зеленски в Киев Украинският президент
Коментари Харесай

21-ви ден от инвазията в Украйна: Мирните преговори звучат „по-реалистично“

Трима евролидери се срещнаха със Зеленски в Киев
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че мирните договаряния с Русия стартират да „ звучат по-реалистично, само че към момента е належащо време ” за реализиране на пробив.

В последното си видеообръщение във Фейсбук той съобщи, че за успеха над Русия ще е нужна работата на всички украински жители, в това число на преговорния екип, който сега води настоящи договаряния посредством Zoom.

Зеленски се срещна в Киев с водачите на Полша, Чехия и Словения. Това е първо посещаване на задгранични високопоставени представители от началото на съветската инвазия предишния месец. Полският министър председател Матеуш Моравецки, вицепремиерът Ярослав Качински и министър-председателите на Чехия и Словения Петр Фиала и Янез Янша дойдоха в Украйна с трен, с цел да потвърдят поддръжката на Европейския съюз за страната.

„ Основната цел на нашето посещаване и посланието на задачата ни е да кажем на украинските ни другари, че не са сами. Европа е с вас, нашите страни са с вас ”, сподели Петер Фиала, министър-председател на Чехия.

От Белия дом оповестиха, че президентът Джо Байдън ще разгласи отпущането на още 800 милиона $ помощ за Украйна.

В същото време в южния град Мариупол съветските войски оповестиха, че държат за заложници 400 лекари и пациенти, по данни на кмета на града. От началото на съветското навлизане в Украйна към този момент 3 милиона души са избягали от войната.

Експлозии и сирени още веднъж имаше през нощта в Киев. В столицата е в действие комендантски час и поради това евакуация през днешния ден няма да има, предизвестиха управляващите.

35 часа ще продължи възбраната за излизане – до четвъртък сутринта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР