Трима души, завърнали се от Китай и Тайланд, се наблюдават

...
Трима души, завърнали се от Китай и Тайланд, се наблюдават
Коментари Харесай

Трима българи са под наблюдение у нас заради коронавируса


Трима души, завърнали се от Китай и Тайланд, се следят от българските здравни управляващи у нас. Това заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на брифинг в Министерството на здравеопазването по отношение на разпространяването на новия ковид - 2019 – nCoV.

Българските здравни управляващи следят с внимание трима български жители, завърнали от Тайланд и от Китай, които са имали недоволства за влошено общо положение. За благополучие, по последна информация, тяхното здравословно положение е положително и продължава да се усъвършенства, уточни министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Д-р Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор, изясни, че става въпрос за жена, завърнала се от Пекин, Китай, за която е открито съществуването на метапневмовирус, което изяснява нейното положение.

Другият случай е на жена от Тайланд, само че рискът за нея е доста по-малък, уточни той. Очакваме резултатите за нея да излязат скоро. Тя е от Добричка област. В Тайланд има регистрирани случаи на коронавурис, само че до през вчерашния ден единствено шест. Въпреки това с оглед предварителна защита, дамата е изолирана, тя от през вчерашния ден е без температура, уточни Кунчев.

Третият случай е на мъж, завърнал се от Китай, който е под наблюдаване във ВМА. За него също се изключва съществуването на ковид.

Има и още една жена, завръщаща се от провинция на Китай, която не е наранена от вируса. Тя е пътувала от Китай с полет през Доха, по време на който, единствено тъй като й се е скъсала маската, декларира на екипажа, че към този момент е инфектирана с ковид и желае помощ, уточни Кунчев.

Той помоли всички жители да демонстрират схващане и успокоение.

Създадена е съгласуваност сред лечебните заведения, към които има инфекциозни отделения, както и инфекциозната болница в София по какъв начин да реагират при изискване, че има жител със подозрение, че има тази болест.

Осигурени са средства за закупуване на още три термокамери за летищата в София, Варна и Бургас. Поръчано е в допълнение особено здравно облекло, ръкавици и специфични маски, които ще се употребяват от медицинския личен състав, който ще извърши съответното наблюдаване и лекуване, за които се съмняват, че имат такова болести, отбелязва Ананиев. По думите му оборудването ще дойде до една седмица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР