Трима души, загубили се в планината, са спасени при съвместни

...
Трима души, загубили се в планината, са спасени при съвместни
Коментари Харесай

Полиция, община и горски спасяваха трима души, загубили се в Родопите край Сърница

Трима души, изгубили се в планината, са избавени при взаимни дейности на служители на реда и горски чиновници, със съдействието на община Сърница , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. ​

Около 21.00 часа нощес в полицията постъпил обезпокоителен сигнал от тримата - мъж и две дами от Плевен. По първична информация те пътували с лек автомобил от Велинград към Гоце Делчев, само че се заблудили и тръгнали по пътя за Сърница, а от там навигацията ги отвела по най-прекия път до Гоце Делчев, който минава през землището на село Побит камък. В зимни условия обаче в сектора се минава мъчно даже с високопроходими коли. Тримата стигнали до местността " Ранджа " и там закъсали. Докато правели опит да извадят автомобила от преспите, спукали гума.

Мобилните им телефони нямали обсег и тримата тръгнали пешком . Качили се на близкото било и съумели да подадат сигнал за протичащото се на телефона за незабавни повиквания 112. Веднага бил образуван екип от служители на реда от Сърница и бил известен бил кметът на общината. Установена била връзка и с шефа на Държавното горско стопанство " Селище ". Бързо били събрани няколко екипа за търсене на изгубилите се , в които се присъединили дългогодишни и опитни лесничеи и полицейски чиновници, които познават чудесно региона. Трябвало да се работи бързо, тъй като било мрачно и застудявало бързо, а един от търсените имал съществено заболяване. Освен това неотдавна в региона били видяни мечки, вълци и чакали. Скоро тримата били и открити , като им било оказано и подпомагане за настаняване в хотел за остатъка от нощта.

От полицията напомнят да не се подхващат рискови пътувания в непознати планински местности, изключително през зимата, както и при потегляне на път колите да са механически изправни и с задоволително гориво, а мобилните телефони - заредени.
 Спасиха 24 души, блокирани в хижа в Родопите
Спасиха 24 души, блокирани в хижа в Родопите

Сред тях са жена с навехнат крайник и мъж, потърпевш при опит да разчисти падналите дървета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР