Трима души загинаха и повече от 100 000 са разселени

...
Трима души загинаха и повече от 100 000 са разселени
Коментари Харесай

Трима души загинаха, а над 100 000 са разселени след трус във Филипините

Трима души починаха и повече от 100 000 са разселени след земетресението с магнитуд 7,4, което раздруса през уикенда южната част на Филипините. To нанесе вреди на стотици къщи и здания, съобщи ДПА. 

 

Тринадесет души са потърпевши при произшествия, породени от труса в град Хинатуан в провинцията Южен Суригао, на 906 км южно от столицата Манила.

 

Общо 108 633 души са настанени в над 100 евакуационни центъра в провинцията, сподели Алекс Араня от локалната работа за справяне с бедствия. 

 

" Все още сме изплашени, тъй като вторичните земетресения не престават ", съобщи той. 

 

Около 2000 вторични труса са раздрусали провинцията от събота насам, измежду които и земетресение с магнитуд 6,8, сочат данни на Филипинския институт по вулканология и сеизмология. Очакват се още вторични земетресения през идващите седмици, само че те ще стават все по-слаби и по-редки, съобщи шефът на института Тересито Баколкол в телевизионно изявление.

 

Той прикани засегнатите да не се връщат в домовете си, в случай че има забележими пукнатини по къщите след земетресението, защото последващите вторични земетресения биха могли да отслабят в допълнение структурата на постройката и да я съборят. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР