Трима души загинаха и най-малко 41 бяха ранени в резултат

...
Трима души загинаха и най-малко 41 бяха ранени в резултат
Коментари Харесай

Трима души загинаха, а десетки са ранени при силен трус в Япония

Трима души починаха и минимум 41 бяха ранени вследствие на мощно земетресение в региона на град Осака в западна Япония, оповестиха Ройтерс и ДПА.

Срутили се бетонни стени убиха 9-годишно момиче в град Такацуки и 80-годишен мъж в Осака. В град Ибараки 84-годишен мъж умрял, затиснат от паднала полица в жилището му.

Първоначално управляващите оповестиха, че трусът бил с магнитуд 5,9, само че по-късно го коригираха на 6,1.

Не е издадено предизвестие за цунами. Съобщава се за неголеми материални щeти и за пожари в няколко здания вследствие на земетресението, станало малко след 8 ч. локално време.

Снимка: EPA

Обекти на атомната енергетика не са потърпевши вследствие на земетресението, заяви на уеб страницата си енергийната компания " Кансай електрик пауър ", съобщи ТАСС. По данни на компанията трусът е довел до спиране на електричеството в 170 хиляди домове. Близо 100 хиляди семейства в региона на бедствието са останали без газ.
Изцяло е прекъснато придвижването на скоростните и елементарните влакове в югозападната част на остров Хоншу, както и на метрото в град Осака с население от 2,6 милиона души. Парализирано е и придвижването в редица сектори на автомагистралите.

Към канцеларията на премиера Шиндзо Абе е основан спешен щаб. Премиерът съобщи, че държавното управление прави оценки на вредите и че основният му приоритет е сигурността на жителите.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР