Трима души загинаха, а шестима бяха ранени при взрив на

...
Трима души загинаха, а шестима бяха ранени при взрив на
Коментари Харесай

Атентат с камиони цистерни до петролната компания на Абу Даби

Трима души починаха, а шестима бяха ранени при гърмеж на камиони цистерни в Абу Даби и последвалия го пожар, предадоха международните организации. Жертвите са двама индийци и един пакистанец.

Йеменските бунтовници хуси поеха отговорност за офанзивата и споделиха, че тя е била ориентирана против Обединените арабски емирства.

Полицията на Абу Даби заяви, че предварителните заключения от следствието демонстрират, че на мястото на гърмежите са открити дребни предмета, евентуално елементи от дронове, които може да са провокирали детонациите и последвалия пожар.

Трите цистерни, пренасящи гориво, се взривиха покрай резервоари за гориво на петролната компания на Абу Даби АДНОК (ADNOC). Пожарът, последвал детонациите, пък се е разразил в новата зона на интернационалното летище на Абу Даби, която се намира наоколо и в която към момента се правят строителни действия.

Според телевизия "Ал Маядин ", която се базира на лични източници, от Йемен в понеделник са били пуснати 20 дрона и 10 балистични ракети по посока на ОАЕ. Дроновете и ракетите са поразили значими обекти, само че повече детайлности не се оповестяват.

ОАЕ е част от ръководената от Саудитска Арабия многонационална коалиция, която се бори против хусите в Йемен, на страната на йеменските управляващи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР